Proč tak akorát?
Protože málo je někdy víc, ale to málo nám většinou nestačí.

.jpg)



Slovo lagom - „ani moc, ani málo“ bylo inspirací pro moje bistro, které v tomto duchu vznikalo, ale vlastně zatím nemělo název. Rovnováhu bychom měli hledat neustále, a proto se Vám ji u nás pokusíme naservírovat.
Najdete nás v Karlíně u cyklostezky, posedět můžete uvnitř nebo venku na předzahrádce. Děti určitě potěší krásné hřiště, rodiče zase to, že je na hřiště vidět z celé kavárny. Své si však u nás najde každý - prostor Lagom Bistra nabízí spoustu možností v doprovodu skvělého jídla a kávy.
Těšíme se, až se u nás zastavíte pro trochu rovnováhy!
Iva
majitelka
KDO JE SOUČÁSTÍ LAGOM TEAMU?
LUKÁŠ BAČA
šéf kuchař
Pocházím z Moravy, kde jsem se v Litovli vyučil na kuchaře. Nebyl jsem nejlepší student, ale co mě opravdu bavilo, byla praxe. Chtěl jsem vařit a ne sedět v lavici a učit se. Můj mistr a mistrová mě v tom podporovali a brali na různé akce a soutěže a ještě více mojí vášeň pro kuchařinu prohlubovali.
Po studiu jsem chtěl vařit jinak, než bylo běžné v restauracích, ale bohužel jsem nenacházel pochopení pro mé nadšení. Brzy jsem pochopil, že pokud chci vařit tak, jak to mám rád (bez umělých dochucovadel a z kvalitních surovin), budu muset jinam.
Přes začátky v brunchovém bistru, přes velkou zkušenost v Anglii a Skotsku, přes coronavirovou krizi, která mě přesunula zpět na mou rodnou Moravu, se má praxe posouvala dál a dál. Stále jsem se držel svých zásad - vařit poctivě a z kvalitních surovin.
Málem jsem na celé gastro zanevřel... pak jsem ale narazil na projekt nového bistra Lagom, jehož vize mi hned sedla (zároveň i Ivča jako šéfová), protože oba sdílíme názor, že jídlo by nemělo být jen nutností, ale i radostí. Prioritou je pro mě kvalita surovin a spokojenost našich zákazníků.
Jsem vděčný, že v Lagomu máme prostor dělat naprostou většinu věcí domácích. Od pečiva a hasbrownů přes Lučinu a Pribináčka. Jako v každém podniku to ale není jen o práci šéfkuchaře. Je to o práci celého týmu, který tvoří Lagom.
TEREZA PŘIBYLOVÁ
šéf pekařka
Terezka se u nás ucházela původně o místo baristky. Postupně jsem ji vyzvídala, až mi prozradila, že skvěle peče. Nejprve chtěla skloubit jak bar, tak pečení, ale nakonec zůstala u pozice šéf pekařky a díky tomu máme tak skvělé dobroty ve vitríně!
V roce 2023 se stala řemeslníkem roku, zároveň se umístila na 3. místě v kategorii čokoládové pralinky na cukrářské soutěži. O rok později vyhrála 1. místo ve stejné kategorii a obecně práce s čokoládou patří mezi její nejoblíbenější (jak nám sama dokazuje třeba u čokomandlového dortíku, který je prostě famózní!)
K pečení ji od dětství vedla převážně babička, se kterou každý víkend zkoušela nové recepty. Její tatínek je řezník a sama Terka se věnuje k pekařině ještě výživovému poradenství, takže obzory z gastra má široké.