top of page

Proč tak akorát?

Protože málo je někdy víc, ale to málo nám většinou nestačí.

OTEVŘENO.png
Lagom (37 of 178).jpg
IMG_2684.JPG
IMG_7223 (1).JPG

Slovo lagom - „ani moc, ani málo“ bylo inspirací pro moje bistro, které v tomto duchu vznikalo, ale vlastně zatím nemělo název. Rovnováhu bychom měli hledat neustále, a proto se Vám ji u nás pokusíme naservírovat.

Najdete nás v Karlíně u cyklostezky, posedět můžete uvnitř nebo venku na předzahrádce. Děti určitě potěší krásné hřiště, rodiče zase to, že je na hřiště vidět z celé kavárny. Své si však u nás najde každý - prostor Lagom Bistra nabízí spoustu možností v doprovodu skvělého jídla a kávy.

 

Těšíme se, až se u nás zastavíte pro trochu rovnováhy!

Iva

majitelka

 

 

KDO JE SOUČÁSTÍ LAGOM TEAMU?

LUKY

šéf kuchař

 

Pochází z Moravy, kde se v Litovli vyučil na kuchaře. Jeho mistr a mistrová ho podporovali hlavně v praxi a brali na různé akce a soutěže a ještě více jeho vášeň pro kuchařinu prohlubovali. Po studiu chtěl vařit jinak, než bylo běžné v restauracích, ale bohužel nenacházel pochopení pro jeho nadšení. Brzy pochopil, že pokud chce vařit tak, jak to má rád (bez umělých dochucovadel a z kvalitních surovin), bude muset jinam.

 

Přes začátky v brunchovém bistru, přes velkou zkušenost v Anglii a Skotsku, přes coronavirovou krizi, která ho přesunula zpět na rodnou Moravu, se jeho  praxe posouvala dál a dál. Stále se držel svých zásad - vařit poctivě a z kvalitních surovin. 
Po čase narazil na projekt nového bistra Lagom, jehož vize mu
 hned sedla (zároveň i Ivča jako šéfová), protože oba sdílí názor, že jídlo by nemělo být jen nutností, ale i radostí. Prioritou je pro nás kvalita surovin a  spokojenost našich zákazníků.

,,Jsem vděčný, že v Lagomu máme prostor dělat naprostou většinu věcí domácích. Od pečiva a hasbrownů přes Lučinu a Pribináčka. Jako v každém podniku to ale není jen o práci šéfkuchaře. Je to o práci celého týmu, který tvoří Lagom."

TEREZKA

šéf pekařka

Terezka se u nás ucházela původně o místo baristky. Postupně jsem ji vyzvídala, až mi prozradila, že skvěle peče. Nejprve chtěla skloubit jak bar, tak pečení, ale nakonec zůstala u pozice šéf pekařky a díky tomu máme tak skvělé dobroty ve vitríně!

V roce 2023 se stala řemeslníkem roku, zároveň se umístila na 3. místě v kategorii čokoládové pralinky na cukrářské soutěži. O rok později vyhrála 1. místo ve stejné kategorii a obecně práce s čokoládou patří mezi její nejoblíbenější (jak nám sama dokazuje třeba u čokomandlového dortíku, který je prostě famózní!)

 

K pečení ji od dětství vedla převážně babička, se kterou každý víkend zkoušela nové recepty. Její tatínek je řezník a sama Terka se věnuje k pekařině ještě výživovému poradenství, takže obzory z gastra má široké.

ŠTĚPÁN

head barista

Sympatický vousáč, který si před směnou jde zaběhat a po směně projet na kole. Kromě kávy a sportu je specialista na 3D tisk a pár jeho výrobků můžete najít i přímo v bistru. Štěpán strávil nějaký čas ve Švédsku a má proto spoustu podnětů k naší švédské části bistra, díky němu máme teď  (konečně) švédské masové kuličky na menu - tak si na ně skočte a třeba budete mít štěstí zrovna na našeho Štěpána za barem!

SAŠA

kuchařka

Saša, která se jako pekařka od kanelbullarů dostala až na kuchařku a je naší velkou posilou týmu. Saša si vždy něco najde na práci, ze srandy říkáme, že jede ve svém režimu ,,dlouhy-dlouhý". Její energie nás všechny nabíjí a její pracovní nasazení všechny motivuje. Když budete mít štěstí, můžete občas narazit na nějaký její ukrajinský speciál. 

bottom of page